A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 3,96 százalék (932,50 pont) csökkenéssel, 22 587 ponton fejezte be a napot, míg a részvények szélesebb körét felölelő Topix index 3,58 százalékkal gyengült.

Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 2,74 százalékos gyengüléssel, a tajvani tőzsdemutató pedig 6,31 százalékos eséssel zárt.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 3,80 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója 4,90 százalékos, a szöuli Kospi mutató pedig 3,79 százalékos mínuszt jelzett - írja az MTI.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,25 dollár (1,50 százalék) csökkenéssel, 81,84 dolláron állt.

Szerdán a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 3,15 százalékkal, a technológiai papírok mozgását követő Nasdaq Composite index 4,08 százalékkal, a részvények szélesebb körét felölelő S&P-500 index pedig 3,29 százalékkal gyengült zárásra.

A lejtmenet kapcsán Donald Trump amerikai elnök úgy vélte, hogy bekövetkezett a régóta várt korrekció.

Elemzők szerint is érett a korrekció, amit közvetlenül az váltott ki, hogy gyorsan emelkedni kezdett az amerikai kötvényhozam. A 10 éves kötvényhozam 1,8 bázisponttal, 3,23 százalékra, 2011 óta legmagasabb szintre nőtt.

Az amerikai kötvényhozamok a múlt hét óta szinte folyamatosan emelkednek, mert a kedvező amerikai gazdasági adatok alapján felerősödött az a várakozás, hogy felgyorsul az infláció és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed az eddig vártnál nagyobb ütemben emeli az alapkamatot.

Kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!