A börze irányadó Nikkei225 indexe 1,2 százalék (107,36 pont) csökkenéssel 9.070,76 ponton zárta a hét utolsó kereskedési napját. A tőzsdemutató 1 százalékkal gyengült a héten. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1 százalékkal 757,23 pontra gyengült pénteken.

Tokió az amerikai értéktőzsdék csütörtöki lejtmenetét követte, amit az okozott, hogy a piacok kezdik kiárazni egy közeljövőben végrehajtandó amerikai jegybanki gazdaságösztönző intézkedés lehetőségét.

Pénteken a szöuli Kospi index 1,17 százalékos, a tajvani börze irányadó mutatója 0,4 százalékos, az ausztrál tőzsde pedig 0,9 százalékos gyengüléssel zárt. A térségben még nyitva tartó sanghaji börze 0,58 százalékos, a hongkongi 1,1 százalékos mínuszban állt a tokiói tőzsdezáráskor.

Pénteken 8 óra körül az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 43 cent csökkenéssel 114,58 dolláron állt.

Az elemzők arra számítanak, hogy a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók 0,2-0,4 százalékos csökkenéssel kezdik a hét utolsó kereskedési napját.

A New York-i értéktőzsdék irányadó mutatói az elektronikus kereskedésben stagnáláshoz közeli, 0,1 százalék körüli pluszban álltak a tokiói tőzsdezáráskor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!