Tokióban a tőzsdemutató elsősorban a befektetők nyereségrealizálására csökkent, miután az index 2008 júliusa óta legmagasabb szinten is állt az elmúlt időszakban a jegybank gazdaságélénkítő intézkedéseire.

A tokiói Nikkei225 index 0,5 százalékkal 13 485,14 pontra gyengült pénteken. A héten összesen 5,1 százalékkal erősödött. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,1 százalékkal 1148,57 pontra erősödött pénteken.

A térségben már bezárt börzék közül a szöuli 1,3 százalékkal 1924,23 pontra gyengült.

Egyebek között a még nyitva tartó sanghaji tőzsde 0,3 százalék, a hongkongi börze 0,2 százalék mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!