Gyengítette a tőzsdemutatót a Toyota Motor, amely a vártnál gyengébb idei nyereség előrejelzést tett közzé még a múlt hét utolsó kereskedési napján. Az áprilisi japán gépipari megrendelések 3,3 százalékkal estek márciushoz képest, elsősorban a feldolgozóipar keresletének a csökkenésére a márciusi 1,0 százalékos bővülés után. A szakértők a megrendelések 1,2 százalékos növekedésére számítottal áprilisra.

Az áprilisi gépipari megrendelések 0,2 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól. A Nikkei 225 0,7 százalékos eséssel 9 448,21 ponton végzett hétfőn. Az átfogóbb Topix 0,6 százalékkal 812,26 pontra gyengült. A szöuli Kospi index 0,10 százalékos emelkedéssel fejezte be a hétfői kereskedést. A kínai Shanghai Composite 0,58 százalékos veszteségen, Mumbaiban, India pénzügyi központjában a Sensitive mutató 0,34 százalékos mínuszban állt európai idő szerint röviddel kilenc óra előtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!