Ázsia-szerte estek a piacok

Az összes jelentősebb ázsiai tőzsdén estek az árfolyamok, az elemzők szerint a befektetők aggódnak a globális gazdasági fellendülés és az amerikai vállalatok erejével kapcsolatban.
NAPI, 2010. június 25. péntek, 08:37
Fotó:

Az ázsiai exportőrökre az amerikai Dell saját árbevétel-várakozásának lerontása - 61,79 milliárd dollárról 60,31 milliárd dollárra - volt ilyen lehangoló hatással.

A Tokyo Electron, a világ második legnagyobb áramkör-gyártója papírjának értéke 5,1 százalékot csökkent. A Canon 4,3 százalékot zuhant Tokióban, miután a Credit Suisse lerontatta beruházási minősítését; a Samsung Electronics 2,1 százalékot esett Szöulban.

A hongkongi Hang Seng 0,6 százalékot, a tokiói Nikkei225 2,0 százalékot, a szöuli Kospi 0,73 százalékot, a sanghaji kompozit index pedig 0,97 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK