Ezt az irányt mutatta Ázsia

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék csütörtökön, de a még nyitva tartó néhány piacon mindenütt emelkedtek a tőzsdemutatók - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. szeptember 13. csütörtök, 08:32
Fotó: Shutterstock

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 0,97 százalék növekedéssel, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 1,16 százalék erősödéssel fejezte be a napot.

Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,79 százalékos mínuszban, a tajvani tőzsdemutató viszont 0,04 százalékos pluszban zárt.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 1,55 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója 0,62 százalékos, a szöuli Kospi mutató pedig 0,24 százalékos növekedést jelzett.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 41 cent, 0,51 százalék csökkenéssel, 79,33 dolláron állt.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK