A Nikkei tokiói börze, a térség irányadó tőzsdéje szerdán 0,40 százalékos csökkenéssel, 27 ezer 49 ponton fejezte be a napot. A már szintén bezárt tőzsdék közül az ausztrál 1,12 százalékkal, a tajvani pedig 0,11 százalékkal gyengült.

A még nyitva tartó sanghaji tőzsde fő mutatója 0,13 százalék erősödést, a hongkongi 0,17 százalék gyengülést, a szöuli pedig 0,89 százalék csökkenést jelzett.

A tokiói tőzsdezáráskor, magyar idő szerint reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 29 cent (0,54 százalék) emelkedéssel, 53,89 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 0,32 százalékkal (6,35 dollárral) 1948 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!