A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,32 százalékkal, 516,43 pontra emelkedett, kevesebb mint 3 ponttal haladja meg a múlt pénteki záróértéket.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 1,13 százalékkal, 22 512,08 pontra nőtt, ami mindössze 0,2 százalékponttal haladja meg az egy héttel ezelőtti záróértéket. A szélesebb körű Topix-index 0,99 százalékkal, 1577,37 pontra emelkedett a pénteki zárásra.

A tokiói értéktőzsdén - New York mintájára - jelentősen erősödtek a banki részvények annak hatására, hogy az amerikai szabályozási hatóságok bejelentették, lazítják a pénzintézetek működését megszigorító Volcker-szabályt. A japán bankok közül a Mitsubishi UFJ, a Sumitomo Mitsui és a Mizuho árfolyama 1,6 százalék és 1,9 százalék közötti mértékben nőtt. A SoftBank japán távközlési és internetszolgáltató csoport 3,5 százalékkal drágult arra a hírre, hogy 4,7 milliárd dollár értékben saját részvények visszavásárlását tervezik 2021. március 31-ig.

Az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 1,49 százalékkal, 5904,40 pontra kúszott fel. A dél-koreai Kospi 1,05 százalékos pluszban zárt, Tajvanon 0,42 százalékkal, Szingapúrban pedig 0,47 százalékkal nőtt a vezető tőzsdeindex. A sanghaji és a sencseni tőzsde ünnep miatt zárva tart, Hongkongban viszont 0,85 százalékkal csökkent az irányadó mutató, a Hang Seng.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!