Az amerikai kormány újabb gazdaságélénkítő csomagjának hatására az ázsiai tőzsdéken elsősorban az exportra termelő cégek, illetve a nyersanyagkitermelők árfolyama nőtt, az erősödést ugyanakkor fékezte a hír, hogy a harmadik negyedévben a japán gazdaság teljesítménye a kormányzati előrejelzésnél jelentősebb mértékben esett vissza. A tokiói tőzsdeindex, a Nikkei 0,8 százalékos emelkedéssel 8395,87 ponton zárta a kereskedést. A napi csúcs ennél 100 ponttal magasabb volt. A Sony 3,9 , a Nomura kereskedőház 13 százalékkal erősödve fejezte be a napot, miután mindkét cég jelentős létszámcsökkentést és befektetések elhalasztását jelentette be. A japán optimizmus elsősorban külső okokra, méghozzá az újabb amerikai gazdaságélénkítő csomag bejelentésének hatására vezethető vissza. A japán GDP a harmadik negyedévben 1,8 százalékkal zsugorodott, Kaoru Josano gazdasági- és pénzügyminiszter szerint a kormánynak mindent meg kell tennie, hogy megakadályozza a gazdaság teljes összeomlását. A kínai CSI 300 index elsősorban az exportkilátások romlása miatt 2,6 százalékkal gyengült. Az indiai tőzsdék pedig ünnepnap miatt zárva tartottak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!