A pénteki jelentősebb esést követően tegnap az amerikai tőzsdék lényegében egy helyben topogtak, makroadatok hiányában a kereskedést végig kivárás jellemezte. Ma reggel az ázsiai piacokon sincs nagy mozgás, a főbb indexek többségében mérsékelt erősödést mutatnak. A japán Nikkei haladt az élen, a benchmark 0,6%-kal került feljebb. A többiek közül a dél-koreai KOSPI 0,5, a hongkongi Hang Seng 0,2 százalékot emelkedett, míg a kínai Shanghai Composite 0,2 százalékot gyengült.

Mindez egy igen halovány korrekciónak tekinthető az indexek többségénél, tegnap ugyanis szinte kivétel nélkül jelentős, 2-3 százalékos esést szenvedtek el a hétvégi francia és görög választási eredmények hatására. Ezen a téren egyébként tegnap este is inkább nyugtalanító fejlemények érkeztek, a legfrissebb hírek szerint ugyanis a legnagyobb görög párt képtelen a kormányalakításra.

A japán piac relatíve jó teljesítményét a piaci beszámolók elsősorban a jen dollárral szembeni gyengülésével magyarázzák, ami lendületet adott az exportszektornak. A Hitachi 2,6, az Advantest Corp. 2, a Toshiba pedig 3 százalékkal került feljebb.

Az autógyártó Honda is 2 százalékot tudott emelkedni, itt azonban a japán fizetőeszköz gyengülése mellett az is támogatólag hatott, hogy a Credit Suisse felminősítette a részvényeket és megemelte a papírokra vonatkozó célárát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!