Ázsia elengedte magát

Tegnap a kereskedés végére komorrá váló amerikai hangulat átterjedt Ázsiára is a mai reggelen, ahol a vezető indexek 1-2 százalékos eséssel zárták a napot. A kedvezőtlen légkörhöz továbbra is a görög adósságválság körüli félelmek, valamint a várttól elmaradó amerikai makroadatok játszottak szerepet.
portfolio.hu, 2011. június 16. csütörtök, 08:45
Fotó:

A vezető távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 1,7, az ausztrál S&P ASX 200 1,9, a dél-koreai Kospi 1,9 százalékkal került lejjebb, miközben a kínai Shanghai Composite jelenleg 1,1 százalékos veszteségben áll jelenleg.

Kiemelkedő makrohír ma reggel nem érkezett az ázsiai térségből, ahol a hangulatot jellemzően továbbra is a kedvezőtlen görög fejlemények határozták meg. Továbbá az amerikai S&P 500 is mintaszerűen menetel technikailag a fontos 1250 pontos támasza felé, miután letört az 1295 pontos támasz.

A térség vállalati hírek közül kiemelkedik, hogy a hongkongi kereskedésben debütáló Samsonite részvényei 11 százalékos zuhanással indítottak az első kereskedési napon. Azóta kisebb korrigálást mutatnak a papírok (13,6 hongkongi dollár), ám még így is messze van a 14,5 hongkongi dolláros IPO ártól.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a pénzügyi szektor viszonylag jól teljesített, miközben az autógyártóknak a félelemek közepette már nem ment. A Mitsubishi például 2,8 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK