Ázsia emelkedett

Több ázsiai piac is szép emelkedést könyvelhetett el kedden, a japán börzének viszont nem sikerült meglovagolnia a jó hangulatot a BoJ kamatdöntését követően. Az egyes ágazatok tekintetében a nyersanyagszektor teljesített kiemelkedően.
portfolio.hu, 2012. március 13. kedd, 08:43
Fotó: Napi.hu

Együtt emelkedett kedden az ázsiai piacok többsége, számos benchmark több mint 1 százalékot emelkedett, a japán piac viszont kimaradt a raliból.

Japánban jegybanki kamatdöntés volt, a BoJ az irányadó ráta értékét változatlanul hagyta (0-0,1 százalék), emellett a pénzintézet 12 milliárd dollár értékében kibővítette hitelprogramját is.

A szektorok közül az acélipar vállalatai teljesítettek kiemelkedően, amit az elemzők többek közt a szektor alulértékeltségével magyaráznak, emellett az is jót tesz az ágazatnak, hogy az amerikai autó- és építőipar a javulás jeleit mutatja. A szektor szereplői között több piacon - így Japánban, Hongkongban és Ausztráliában is vaskos pluszokat láthattunk.

Jól szerepeltek a bányaipari vállalatok is, a BHP Billiton és a Rio Tinto is 1 százalék körül emelkedést produkált.

A légi közlekedési társaságokat illetően több felminősítésre is sor került, a Macquire az ausztrál Qantas Airways és a Virgin Australia Holdings esetén is felülteljesítőre módosította ajánlását, aminek következtében a társaságok 3-4%-os emelkedést produkáltak.

Jó teljesítményt nyújtott a bankszektor is a kedvező piaci hangulat közepette, a HSBC 1,2 százalékkal, a Bank of China 1,8 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK