Kereskedők rámutattak arra, hogy pénteken alig lesz makrogazdasági adat, a legfontosabb a szeptemberi euróövezeti és amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index lesz a Markit Economics piackutató intézettől.

Ázsiában vegyesen alakulnak a részvényárak a kereskedés vége előtt csaknem egy órával az indexek inkább mínusban vannak, a Brent és a WTI olajfajták jegyzései 50 cent körüli gyengülést jeleznek a csütörtöki záróértékhez képest.

Csütörtökön a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,12 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 2,28 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 2,27 százalékkal erősödött.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!