Tokióban a Nikkei-225 index 0,08 százalékos, 11,74 pontos csökkenéssel, 15 349 pontra gyengült, de heti szinten 1,7 százalékkal emelkedett. Csütörtökön jelentős erősödés volt, ezért kihasználva a magas részvényárakat a befektetők pénteken inkább eladtak. A kereskedés volumene három hónapja nem volt ilyen nagy.

Szöulban a Kospi index 1,20 százalékkal, 23,96 ponttal csökkent, 1968 pontra, a héten 1,1 százalékkal gyengült. A dél-koreai részvénypiacon két hónapja nem volt ekkora gyengülés egy napon belül. A befektetők elbizonytalanodtak, kisebb negyedéves bevételt várnak a vállalatoktól, és ez eladási hullámot generált. 520 cég részvényárfolyama csökkent, 283 cégé emelkedett pénteken.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,89 százalékos, 48,70 pontos gyengüléssel, 5419 ponton fejezte be a napot, de hét folyamán 0,3 százalékkal nőtt. Az iraki harcok miatti bizonytalanság pénteken is éreztette hatását az ausztrál tőzsdén. Érdemben csak bizonyos bányaipari cégek részvényárfolyamai tudtak erősödni az arany világpiaci árának emelkedése miatt.

A tokiói tőzsdezárás után még nyitva tartó kínai piacokon vegyesen változtak a részvényárfolyamok. A sanghaji tőzsde 0,24 százalékkal gyengült, a hongkongi 0,28 százalékkal erősödött reggelre.

Pénteken Hongkongban a szerencsejátékkal foglalkozó, kaszinókat üzemeltető cégek papírjai kicsit jobban (1,3-2,2 százalékkal), a többségi állami tulajdonban levő bankok papírjai kisebb mértékben (0,3-0,5 százalékkal) drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!