A mai nap során számos fontos kínai makroadat látott napvilágot, melyek kedvezően alakultak. Kínában a fogyasztói árindex októberben 5,5 százalékot emelkedett éves alapon, mely csökkenést mutat a szeptemberi 6,1 százalékos növekedéshez képest (várakozás 5,4 százalék). A termelői árindex 5 százalékkal emelkedett, mely jelentősen alulmúlja az elemzői 5,7-5,8 százalékos várakozást és a szeptemberi 6,5 százalékos éves alapú növekedést.

A kedvező inflációs adatok mellett további jó makroadatok érkeztek Kínából. Az októberi kiskereskedelmi forgalom 17,2, az ipari termelés 13,2 százalékkal emelkedett éves alapon.

Az egyes szektorok közül Japánban jól ment az autógyártóknak, míg az egész térségben a jó hangulatnak köszönhetően a bankok és az alapanyagszektor képviselői lélegeztek fel a leginkább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!