Ázsia gyengélkedett

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is mind mínuszban álltak hétfőn.
Szepesi Anita, 2018. március 5. hétfő, 07:33
Fotó: Reuters

A tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei mutatója 0,67 százalék gyengüléssel, 21 040 ponton fejezet be a napot. Az ausztrál börzemutató 0,57 százalék, a tajvani tőzsde pedig 0,52 százalék csökkenéssel zárt.

Reggel 7 órakor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 1,33 százalék gyengülést, Sanghaj 0,15 százalék csökkenést, Szöul pedig 0,99 százalék süllyedést jelzett a pénteki záróértékéhez képest.

Reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 24 cent (0,39 százalék) emelkedéssel 61,49 dolláron állt - írta az MTI.

Képünk forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK