Ázsia gyengül

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is mind mínuszban álltak.
Szepesi Anita, 2018. március 28. szerda, 08:36
Fotó: Reuters

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 1,20 százalék gyengüléssel, 21 ezer 9 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 1,24 százalékkal süllyedt - írta az MTI.

A már bezárt tőzsdék közül például az ausztrál 0,73 százalék, a tajvani börze pedig 1,18 százalék mínuszban fejezet be a napot.

A még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 1,64 százalékos, a sanghaji 1,12 százalékos, a szöuli pedig 1,53 százalékos mínuszban állt.
Reggel nyolc órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 51 cent (0,70 százalék) csökkenéssel 68,95 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK