Szerdán ülésezik a kínai State Council, mely többek között a következő félévre esedékes gazdasági intézkedéseket veszi górcső alá. Egyes elemzők további gazdaságélénkítő lépésekre utaló jelzésekre számítanak.

Annak ellenére, hogy a kínai GDP adat a múlt héten várakozásoknak közel megfelelt, az áprilisi kínai termelői árindex negatív értékét követően a mutató júniusban 2,1 százalékkal esett, ami arra enged következtetni, hogy a gazdaság jelentős részét defláció jellemzi. Mindez több elemzőt a vállalati profitok lefele történő módosítására késztetheti.

A makrohírek tükrében több ázsiai index a lejtőn tartózkodik, az esést a Shanghai Composite vezeti közel 1,5 százalék mínusszal, vele szemben a KOSPI 0,3 százalékot erősödött.

A pénteki kereskedésben a határidős piacokon erősödő fémek a távol-keleti bányatársaságok részvényeit támogatják, a Fortescue Metals Group 2,9, a Newcrest Mining 1,6 százalékot, a Rio Tinto a 0,5 százalékot erősödött.

Hongkong legnagyobb ingatlantársasága, a Sun Hung Kai Properties részvényeivel újra lehet kereskedni, miután azok pénteken felfüggesztésre kerültek, a papírok 1,2 százalékos mínuszban állnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!