Továbbra is a Görögországgal és az eurózónával kapcsolatos fejlemények foglalkoztatják a befektetőket. Tegnap az amerikai tőzsdék zárására megnyugvást lehetett látni a piacokon, bár az éjszakába nyúló informális EU-csúcs eredménye (pontosabban eredménytelensége) önmagában nem valószínű, hogy érdemben befolyásolni tudta a globális befektetői hangulatot.

Ma hajnalban a kínai HSBC feldolgozóipari beszerzési menedzser index vártnál gyengébb eredménye rontotta a befektetői hangulatot, amely egy újabb jel, ami a kínai gazdaság lassulását mutatja.

Az irányadó ázsiai indexek vegyes elmozdulásokat mutattak ma reggel, miközben a kínai Shanghai Composite 0,2 százalékot esett, addig a Nikkei 0,1 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. A hongkongi Hang Seng 0,3 százalékot esett, amelyben a pénzügyi szektor szereplői és az ingatlancégek játszották a főszerepet. A Commercial Bank of China 0,7 százalékkal, a Bank of Communications 1,4 százalékkal, a Sun Hang Kai Properties pedig 1 százalékkal került lejjebb.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!