A tegnapi S&P döntés hatása alól a távol-keleti tőzsdék sem tudták magukat kivonni, a legnagyobbak közül a Nikkei 1,2 százalékkal zárt lejjebb, a hongkongi Hang Seng és a shanghaji tőzsde szintén 1,2 százalékos csökkenést mutat zárás előtt.

Az olajár tegnapi egész napos csökkenése nem tett jót a kínai olajtársaságoknak. A Cnooc 2,2 százalékot veszített értékéből, de a Petrochina is 1,4 százalékkal lefelé mozdult. A bányatársaságokat a fémek piacán kibontakozó eladói nyomás sújtotta, a BHP Billiton 1,7 százalékkal csökkent, ráadásul a Rio Tinto 2,3 százalékos mínuszban zárt. A legnagyobb ausztrál aranybánya társaság, a Newcrest Mining közel 1 százalékkal csökkent, miután a társaság idán már másodszor csökkentette kitermelésre vonatkozó előrejelzését.

Az LG Display a világ második legnagyobb lapos TV gyártója 6 százalékos raliba kezdett miután a vártnál kisebb veszteséget jelentett a társaság.

A nagy japán cégek közül a Toyota volt a nap vesztese az autógyártó több mint 3 százalékkal zárta alacsonyabban, de a Panasonic 1,4 százalékos és a Canon 1,8 százalékos negatív teljesítménye is gyengének mondható. Az exportcégek közül a Sony ma üdítő kivétel volt 0,4 százalékkal erősödni tudtak a cég részvényei. Az Elpida Memory közel 5 százalékos szakadása a Texas Instruments második negyedéves profit és árbevétel sorokat érintő kilátás-csökkentésének köszönhető, mely az elemzői várakozásoktól elmarad. Az amerikai technológiai vállalat egyik legnagyobb beszállítója az Elpida.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!