Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

E rossz adat közzététele után komoly eladói nyomás helyeződött az amerikai és európai piacokra, melyből ma Ázsia sem maradt ki. A térségben azonban láthatóan nem uralkodott olyan pánikszerű hangulat, mint ami jellemezte a tegnap késő délutáni fejlett nyugat-európai kereskedést.

Az irányadó távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 1,2, az ausztrál S&P ASX 200 1,4, a dél-koreai Kospi 2,2 százalékkal került lejjebb, miközben a kínai Shanghai Composite jelenleg 1,5 százalékos csökkenést mutat.

A japán exportszektor is komoly eladói nyomással szembesült a továbbra is masszív erőt mutató jen hatására, mely társaságok közül kiemelkedett a Honda a maga csupán 0,5 százalékos esésével, miután a várakozásoknál jobb eredményszámokat tett közzé a társaság.

Volt azért komoly emelkedés is a térségben, miután az Elematec 27,9 százalékot ugrott a japán kereskedésben azok után, hogy a Toyota a vállalat 51 százalékának a felvásárlását tervezi.

Technikailag a Nikkei a mai viszonylag szerény mértékű esés ellenére még mindig nem fest olyan rosszul technikailag. Az index ugyan beszúrt a 200 napos mozgóátlaga alá, azonban az 50 napos mozgóátlag még mindig jelenthet egy utolsó mentsvárat. Nem mondható ez el a német DAX-ról, mely elég kedvezőtlenül fest azok után, hogy kiesett a korábbi hónapok 7000-7600 pontos sávjából, melybe ha rövid időn belül nem tér vissza úgy komoly tér adódna a további csökkenés előtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!