Ázsia jobbára bizonytalankodott

A vezető ázsiai indexek közül a japán Nikkei 0,3, az ausztrál S&P ASX 200 0,7, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékkal került lejjebb, miközben a Shanghai Composite jelenleg 0,8 százalékos emelkedésben áll.
portfolio.hu, 2011. június 23. csütörtök, 08:58
Fotó:


A mai ázsiai makrohírek közül kiemelhető, hogy a kínai ipari aktivitás 11 hónapja nem látott szintre, 50,1 pontra esett júniusban a HSBC beszerzési menedzser indexe szerint, mely májusban még 51,6 pontot mutatott.

A vállalati hírek közül kiemelhető a Toyota, mely tegnap este bejelentette, hogy 75 000 hibrid meghajtású Prius-t szállít az amerikai kereskedőinek az idei évben szemben a korábbi 36 000 darabos várakozással. A Toyota ma 0,3 százalékot emelkedett, de a többi autógyártónak is jól ment a nap során.

A Suzuki például 3,3 százalékot emelkedett azok után, hogy az adózott soron 621 millió dolláros eredménnyel számol a társaság a 2012. március 31.-ével záruló pénzügyi évet tekintve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK