Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dél-koreai és tajvani tőzsdék esetén 1 százalék fölötti pluszokat láthatunk, de a piacok többsége 1százalék alatti emelkedést produkált. A börzék havi szinten is szépen teljesítettek, a japán börze 11 százalék, a hongkongi és sanghaji börzék 4 százalék körüli emelkedést tudhatnak maguk mögött, az ausztrál piac ennél szerényebb mértékben, közel 1százalékkal került feljebb.

A befektetők többek közt annak örültek, hogy az USA-ból a várakozásokat magasan felülmúló fogyasztói bizalmi index érkezett tegnap, emellett a Dow a 13 000 pontos fontos lélektani szint fölött zárt, erre pedig 2008 májusa óta nem volt példa. A csökkenő olajárak is hűtötték az aggodalmakat, hogy az energiaárak megugrása nyomás alá helyezheti a gazdasági teljesítményt. Naomi Fink, a Jeffries Japan elemzője szerint a piacok alapvetően optimisták, és bármilyen jó hírt vagy pozitív makroadatot igyekeznek meglovagolni. Daniel Martin, a Capital Economics közgazdásza szerint a helyzetképet az is javítja, hogy az erős fundamentumoknak köszönhetően a régió jobban tolerálja a magasan tartózkodó olajárakat.

Az olaj árfolyama egyelőre azonban lefelé tart, ez pedig többek közt a légitársaságok emelkedését segítette. Jelentősebb, 2 százalék fölötti emelkedéseket is láthattunk, az Air China 2,3 százalékkal, a Cathay Pacific Airways 3,8 százalékkal került feljebb.

Kép: Nikkei225

 

A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader grafikonrajzoló programjával készült.

Tokióból a vártnál jobb ipari termelési adat érkezett, főként az IT, a távközlési, és az elektronikai berendezéseket előállító szektorok mutatkoznak erősnek.

3,6 százalékos emelkedésével a jól teljesítők közé tartoztak a Panasonic részvényei, miután új elnök-vezérigazgatót nevezett ki a társaság, abban a reményben, hogy sikerül visszaállítania a vállalat eredményességét.

A Toshiba 3,4 százalékkal került feljebb azt követően, hogy a társaság bejelentette, hogy a thaiföldi merevlemez gyártó részlegének az eladására készül az amerikai szektortárs Western Digital Corp részére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!