Ázsia kivár

A tegnapi emelkedést követően ma kiváró álláspontra helyezkedtek az ázsiai piacok, miközben a nyersanyagok közül a komoly hétfői erősödést követően ma is pluszban áll a réz jegyzése.
portfolio.hu, 2011. október 25. kedd, 08:40
Fotó:

A hétfői heves emelkedést követően kisebb korrekció jegyében telt a nap az ázsiai kereskedésben. Az irányadó távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 0,9, az ausztrál S&P ASX 200 és a dél-koreai Kospi 0,6 százalékot esett, miközben a hétfői jó helyi makroadat hatását még mindig érző kínai Shanghai Composite 1,3 százalékos emelkedésben áll.

A térség makroadatai közül kiemelkedik, hogy az ausztrál jegybank véleménye szerint enyhülhet az inflációs nyomás az év hátralévő részében, mely lehetővé tenné a jelenlegi 4,75 százalékon álló alapkamat csökkentését. Az alapkamat esetleges novemberi csökkentését a holnapi fogyasztói árindex statisztika határozhatja majd meg. Az elemzők előzetesen negyedéves alapon 0,6, éves alapon 3,5 százalékos emelkedéssel számolnak.

Az emelkedő nyersanyagáraknak is köszönhetően ma is erősödtek a bányatársaságok részvényei az ausztrál kereskedésben: a BHP Billiton 0,9, a Rio Tinto 1,5 százalékot emelkedett. A japán kereskedésben a bankok és az exportőrök kerültek nyomás alá. Utóbbiaknak továbbra sem kedvez a jen masszív ereje a dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK