Ázsia kivárásra játszik

Óvatos kereskedés folyt az ázsiai börzéken, a kereskedésre rányomta a bélyegét a jen erősödése és a Japán és Kína közötti feszültség.
NAPI, 2010. szeptember 21. kedd, 09:16
Fotó:

A jen erősödését és a feszültséget leginkább a tokiói Nikkei érezte meg, a japán börze 0,3 százalékot vesztett értékéből, különösen rosszul szerepeltek az elsősorban kínai vagy amerikai exportra termelő társaságok.

A várhatóan 50 százalékos profitnövekedést jelentő Canon azonban több mint 2 százalékos erősödésre volt képes, és a nyersanyagokkal foglalkozó vállalatok is jól szerepeltek.

A mai amerikai kamatdöntésre várva a hong kongi Hang Seng és a shanghaji tőzsde értéke nem változott érdemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK