Ázsia követi Amerikát

Március 28. óta első alkalommal zárt 13 500 pont fölött (egészen pontosan 13 641,79 ponton) a tokiói tőzsde Nikkei-225 indexe, egy nap alatt 4,4 százalékot emelkedett, elsősorban a technológiai részvények iránt megnövekedett keresletnek köszönhetően. A dél-koreai Kospi nyeresége ennél is nagyobb mértékű, 5,1 százalékos volt, és ezzel március 26. óta a legmagasabb értékén áll.
Brett András, 2001. április 18. szerda, 08:40
Fotó:

A tajvani TWSE ennél szerényebb, 1,4 százalékos emelkedést könyvelhetett el, és az ottani tőzsde tegnapi forgalma a legalacsonyabb volt idén. A hongkongi Hang Seng jelenleg - egy órával zárás előtt - 2,75 százalékos pluszban van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK