Ázsia követte Amerika példáját

A távol-keleti tőzsdeindexek pirosba fordultak szerdán, követve ezzel amerikai társaik mozgását. Kínában ráadásul a kedvezőtlen makroadatok is gyengítették az amúgy sem túl erős árfolyamokat.
NAPI, 2009. augusztus 12. szerda, 08:12
Fotó:

Az ázsiai részvények többsége esett szerdán követve az amerikai piacokat. A pénzügyi részvények egyenesen lemásolták a tengerentúli teljesítményt - írja a Marketwatch. A japán Nikkei 0,8 százalékkal, a Hang Seng 2,3 százalékkal míg a sanghaji index 2,4 százalékkal esett. A kínai papírok árfolyamát az amerikai hangulaton túl, az előzetes várakozásokhoz képest szerényebb hitelezési és ipari kibocsátási adatok is lehúzták. A hitelezési volumen csökkenése és az a meggyőződés, miszerint a bankok szűkítenek a hitelkínálaton aláásta a befektetők eddigi optimista hangulatát - reagált egy elemző. A pénzügyi papírok közül a Mitsubishi pénzügyi csoport részvényei 1,1, a Mizuho papírjai 1,3, a KB csoport részvényei 4,1 százalékkal gyengültek.
Az autóiparban a Toyota árfolyama 1,5 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK