Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ázsiai mérsékelt optimizmust megelőzően az amerikai piacoknak is szép napjuk volt, a Dow 0,4 százalékkal, az S&P 0,5 százalékkal, míg a Nasdaq 0,9 százalékkal emelkedett. A tegnapi teljesítményével az S&P 500 hónapok óta először tudott az 1 400 pontos szint felett zárni, míg a Dow május óta nem látott szintekre került.

Kedvező hangulatban zajlik a távol keleti kereskedés, mely során egyetlen makroadatot tettek közzé Japánban. A folyó fizetési mérleg egyenlege 433,3 milliárd jenes többletet mutatott, mely igaz, közel 20 százalékkal kisebb az előző év azonos időszaki adatához képest, megfelel a piaci várakozásoknak.

A mérsékelten optimista távolkeleti hangulatban a kínai börzék az emelkedés sereghajtói, mely annak tudható be, hogy a befektetők kivárnak a holnap érkező több kiemelt fontossággal bíró makrogazdasági adat előtt. Többek között a júliusi kiskereskedelmi értékesítések, az ipari termelési és az inflációs adatot is nyilvánosságra hozzák.

Az ázsiai kereskedést minimális optimizmus jellemzi, az emelkedésben a Nikkei 225 és a KOSPI jár az élen, mindkettő 0,9 százalékot erősödött. A holnapi makroadatok előtti kivárás miatt a kínai börzék sereghajtók az emelkedésben, 0,1 százalékos pluszban tartózkodnak.

A Sharp 2,7 százalékos emelkedést könyvelhet el, azt követően, hogy egyes hírek szerint a tajvani Hon Hai Precision Industry a korábbi híresztelésekkel szemben nem tervezi értékesíteni a japán társaságban meglévő érdekeltségeit.

A jen gyengülése több jelentős nemzetközi kitettséggel rendelkező társaság papírjait állította emelkedő pályára: a Sony 0,9, az Advantest Corp 3,2, a Honda 1,4, a Nissan 1,3 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!