Az ázsiai piacoknak jót tett, hogy csütörtök napközbeni csökkenés után este korrigáltak az amerikai részvények. Az is pozitív hatással lehetett, hogy Ben Bernanke Fed-vezér a héten elismételte, hogy az amerikai kamatok a gazdasági fellendülés elősegítése érdekében még hosszabb ideig alacsonyak maradnak - írja a MarketWatch. A japán Nikkei 225 0,24 százalékos plusszal zárta a pénteki tőzsdenapot, miközben az ausztrál S&P/ASX 200 0,95 százalékkal emelkedett csütörtöki záró értéke fölé. A dél-koreai Kospi Composite 0,45 százalékkal, a hongkongi Hang Seng 1,14 százalékkal, az indiai Sensex pedig 1,77 százalékkal nőtt. A kínai Shanghai Composite 0,28 százalékot vesztett pénteken. A tokiói részvényeknek a vártnál jobb japán ipari termelési adatok adtak lendületet (a december 1,9 százalék után januárban 2,5 százalékkal nőtt a kibocsátás, ami meghaladta az 1,1 százalékos Dow Jones-előrejelzést). A Toyota 2,3 százalékkal, a Mazda 1,8 százalékkal, a Suzuki 1,7 százalékkal növelte részvényárfolyamát. Ausztráliában a jó vállalati eredményeknek köszönhetően emelkedtek az árfolyamok. Az ANZ bank 3,2 százalékot, az AGL Energy 3,7 százalékot drágult. Hongkongban a Cathay Pacific légitársaság volt a péntek legfőbb nyertese, amely 2,4 százalékkal drágultak a papírjai, miután a vállalat sikeres megállapodást kötött a kínai állami tulajdonban lévő Air Chinával egy közös légi fuvarozó létrehozásáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!