Ázsia nem akart dönteni

Vegyes mozgásokat láthatunk ma reggel az ázsiai piacokon, de a jelentős indexek érdemi elmozdulást nem mutatnak. A hongkongi Hang Seng 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a kínai benchmark 0,1 százalékos emelkedést mutat, az ausztrál parkett pedig 0,3 százalékkal erősödött. A japán tőzsde ma is zárva volt, pénteken viszont újra lesz kereskedés.
portfolio.hu, 2011. május 5. csütörtök, 08:47
Fotó:

Miközben az olaj ára tovább csúszott lefelé a kínai olajtársaságok részvényeitől is elpártoltak a befektetők. A Cnooc részvényei 2 százalék feletti csökkenést mutatnak, de a PetroChina is 2,2 százalékos mínusszal közelíti a zárást. Szolid pluszokat mutatnak viszont Hongkongban a bankok, az Industrial & Commercial Bank of China és a HSBC 0,5-0,4 százalékot értékelődtek fel.

A nyersanyagárak csökkenésének lassulására emelkedéssel reagáltak a bányatársaságok részvényei. Ausztráliában a Rio Tinto részvényei 0,5 százalékkal emelkedtek, míg a BHP Billiton papírjai 0,7 százalékkal kerültek feljebb, rosszul szerepeltek viszont az egészségügyi szektorban érdekelt cégek részvényei, miután az ország pénzügyminisztere az egészségügyi kiadások lefaragását jelentette be. A Primary Health Care 2,4 százalékkal, a vérkészítményeket gyártó CSL 0,4 százalékkal csökkent, de a Sonic Healthcare diagnosztikai eszközöket gyártó társaság papírjai is 0,4 százalékkal lefelé mozdultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK