A vezető távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 1, az ausztrál S&P ASX 200 1,6, a dél-koreai Kospi 2,7 százalékkal került lejjebb, miközben a kínai Shanghai Composite jelenleg 2,3 százalékos csökkenést mutat.

Kiemelkedő makrohír nem érkezett az ázsiai térségből, ám az amerikai kereskedésben ma is számtalan makroadat adhat irányt az egyre óvatosabbá váló befektetőknek. 14:30-kor lát napvilágot a szokásos heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, négy órakor a szeptemberi használtlakás értékesítések száma, az októberi Philadelphiai Fed index és a szeptemberi leading indicators kerül publikálásra.

Az eső nyersanyagárak miatt az alapanyagszektor képviselői mutatták az egyik legjelentősebb lejtmenetet az ázsiai térségben. Ennek megfelelően az ausztrál kereskedésben a Rio Tinto 3,4, a BHP Billiton 2,5 százalékot veszített az értékéből.

Az ázsiai térség részvényeire nyomást gyakorol a thaiföldi áradás, mely miatt számtalan autóipari és technológiai vállalat állította le az országban működő termelését. A Nikon ennek is köszönhetően 3,8, a Sony 2,5 százalékot esett. Az autógyártók közül az áradás miatt a Honda került nyomás alá (-3 százalék).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!