Javarészt negaqtív irányú elmozdulásokat láthatunk ma a távol-keletipiacokon, a főbb indexek közül a dél-koreai KOSPI 0,3, a hongkongi Hang Seng 0,6, a kínai Shanghai Composite pedig 1,7 százalékot veszített értékéből. A japán tőzsdén pedig ma nincs kereskedés.

A kínai piac teljesítményét a frissen közzétett külkereskedelmi adatok is negatívan befolyásolhatták, ezek szerint ugyanis a decemberi export év/év alapon jelentős mértékben csökkent. Ting Lu, a Bank of America-Merrill Lynch elemzője kiemelte, az adatok azt mutatják, hogy a globális kereslet továbbra is elmarad a válságot megelőző szintektől, miközben a növekvő munkaerőköltségek, valamint a jüan felértékelődése tovább rontották a kínai export "vonzerejét".

Kínában az esést a pénzügyi szektor vezette, a China Everbright Bank 1,2, a Bank of Nanjing pedig 1 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!