A japán jegybank legutóbbi ülésének jegyzőkönyve szerint a monetáris döntéshozók kiemelt figyelmet fordítanak a gazdaság teljesítményére, és a megfelelő intézkedésekkel továbbra is támogatják a növekedést.

A japán hírek mellett Kínából is érkezett egy makroadat, mely szerint a távol-keleti országban május óta nem változtak az átlagos ingatlanpiaci lakásárak. A stagnálás egy nyolc hónapja tartó lejtmenet végét jelentette. Az újépítésű lakásokért 21 nagyobb városban kértek kevesebbet, az előző időszakban ez a szám 43 volt.

A kínai miniszterelnök a tegnapi kormányzati ülésen beszélt az ország munkaerőpiacáról. A vezető félelmeinek adott hangot, mely szerint a 2009 óta leggyengébb teljesítményt mutató kínai gazdaságban növekedhet a munkanélküliek száma. Ennek megfékezése érdekében a távol-keleti ország egy proaktívabb munkaerő politikát kíván folytatni.

A vezető ázsiai indexek szinte kivétel nélkül a lejtőre kerültek, a Hang Seng 1,5, a Shanghai Composite 0,9, míg a TOPIX 0,4 százalékot gyengült.

A bányaóriás BHP Billiton szerint az elmúlt 12 hónap teljesítménye robosztus növekedést mutat. A társaság vasérckitermelése 40,9 millió tonnára emelkedett az elmúlt három hónapban az egy évvel ezelőtti 35,5 millió tonnáról. A vállalat 2013-ban további 5 százalék emelkedésre számít a termelésben.

A japán Kansai Electric Power a korábbi veszteségek után ma is erős eladói nyomás alá került, melyben szerepet játszhat, hogy a Japánban újrainduló nukleáris erőművek ellen heves tiltakozás bontakozott ki. A papírok 7,2 százalékot gyengültek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!