Ázsia örült ma reggel

Többnyire erősödtek a vezető tőzsdemutatók Ázsiában, elsősorban amiatt, hogy a kínai feldolgozóipar a vártnál jobban teljesített szeptemberben, jelezvén, hogy a világ második legnagyobb gazdasága mégsem lassul olyan ütemben, mint amire korábban számítottak.
NAPI, MTI-Eco, 2010. október 1. péntek, 08:36
Fotó:

Tokióban a Nikkei index 0,4 százalékos emelkedéssel 9 404 ponton zárt. A többi fontosabb ázsiai mutató közül a szöuli Kospi 0,2 százalékos növekménnyel végzett, a hongkongi és a sanghaji tőzsde zárva volt nemzeti ünnep miatt.

Az amerikai határidős indexek is felfelé indultak péntek reggel a csütörtöki visszaesés után.


Péntek reggelre az olaj ára 81 dollár fölé emelkedett, mert a csütörtökön megjelent kedvező amerikai makroadatoknak köszönhetően a befektetők optimistábban ítélik meg a gazdasági kilátásokat, és az olajkereslet növekedésére számítanak.


Kora reggel az euró tovább erősödött a dollárral és a jennel szemben egyaránt: egy euró 1,3654 dollárt ért, 0,12 százalékkal többet, mint csütörtökön kősén. A jenhez képest ugyancsak 0,12 százalékkal erősödött: egy euró 113,97 jent ért pénteken kora reggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK