A tokiói Nikkei index 1,1 százalékot és a 8 883,69-es szinten zárt. Az index utoljára október 31-én járt ilyen magasan. Az árfolyamemelkedés hátterében a yen szerdai gyengülése áll, miután az ország 1980 óta előszőr jelentős éves költségvetési deficitről számolt be.

Az ausztrál S&P/ASX 2001 1,1 százalékot emelkedett, főként a bankpapírok jó teljesítményének köszönhetően. A Hongkongi, Taivani és Sanghai piacok továbbra is zárva tartanak holdújév következtében.

A japán exportőr vállalatok profitáltak a yen gyengüléséből, a Honda3,8 százalékot, a Mazda 4,6 százalékot, a Sony pedig 4,8 százalékot emelkedett. A Toyota 3 százalékot emelkedett miután a társaság felülvizsgálta a 2012-es belföldi értékesítési tervét.

Az ausztrál bankok közül a Westpac Banking Corp. 3,5 százalékot, a Commonwealth Bank of Australia 2,4 százalékot, míg a National Australia Bank 2 százalékot emelkedett. A bankpapírok jó teljesítménye annak tudható be , hogy Ausztráliában csökkentek az inflációs várakozások., ami lehetővé teheti az irányadó kamatráta csökkentését.

Az ingatlancégek is jól teljesítettek, a Westfield Group Australia részvényárfolyama 2,8 százalékkal, a CFS Retail Property Trust-é 1,5 százalékkal került feljebb.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!