A bizonytalan kezdést követően végül a vevők győzedelmeskedtek tegnap a tengerentúlon, az európai adósságproblémák átmeneti enyhülése, valamint egy vártnál jobb ISM szolgáltatói index hatására a tőzsdék mérsékelt emelkedéssel zártak.

Ázsiában is felfelé tartanak ma reggel az irányadó indexek, a japán Nikkei közel 2 százalékot erősödött, míg a hongkongi Hang Seng 1,1, az ausztrál S&P/ASX pedig 0,3százalékkal került feljebb. Az utóbbi relatíve gyenge teljesítménye azért is meglepő, mert az első negyedéves ausztrál GDP-adat jóval felülmúlta a piaci várakozásokat.

 


Japánban az emelkedést az exportszektor vezette a jen gyengülésének köszönhetően, a Sharp közel 7 százalékkal értékelődött fel, míg a Nikon 4, a Mazda pedig 5 százalékot drágult.

A pénzügyi szektort is vették Tokióban, a Nomura több mint 5 százalékot izmosodott, míg a Shinsei Bank 1 százalékkal került feljebb.

Ausztráliában az energiaszektor relatíve jól szerepelt, a Santos 1, a Whitehaven Coal pedig 2,2 százalékot drágult.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!