A csütörtöki kereskedési napon Ázsia vezető indexei vegyesen mozogtak. A Shanghai Composite 0,1 százalékot veszített értékéből, bár a nap elején erősödő tendenciát mutatott. A hongkongi Hang Seng index 0,4 százalékot hozzátett keddi záróértékéhez - hiszen szerdán nemzeti ünnep miatt zárva tartottak a börzék Kínában. A tokiói Nikkei 0,4 százalékot csökkent, a szöuli Kospi stagnált. A technikai részvények árfolyama terelte pirosba a Nikkeit, a Sony részvényei 2,8 százalékot, a Panasonic papírok 2 százalékot gyengültek. Szöuli és tokiói szakértők is hasonlóan nyilatkoztak az európai hatással kapcsolatban. Az elemzők véleménye szerint az elnyúló európai adósságválság egyre kisebb mértékben befolyásolja az ázsiai piacok mozgását, mivel ezek a piacok fokozatosan érzéketlenné válnak az európai rossz hírekre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!