A keddi nyitás után a frankfurti DAX index 0,8 százalékkal állt előző napi záróértéke felett, míg a londoni FTSE 1,2 százalékos emelkedéssel nyitott a hétfői szünnap után. Párizsban a CAC-40 index 0,7 százalékkal erősödött, míg az eurózóna perifériáján a milánói FTSE MIB 1,3 százalékot javított, a madridi IBEX pedig 0,9 százalékos pluszban volt. A jó hangulathoz hozzájárult az ázsiai piacok pozitív zárása is: a napok óta csak szenvedő japán Nikkei ezúttal a jen gyengülésének kösz9önhette 1,2 százalékos erősödését, miközben a hongkongi Hang Seng 0,8 százalékkal, a kínai Shanghai Composite pedig szintén 1,2 százalékkal zárt hétfői értéke felett.

Nyugat-Európában elsősorban a pénzügyi szektor húzza a részvénypiacokat: az HSBC Londonban 1,6 százalékos drágulással nyitott, míg a Banco Santander 1,5 százalékos emelkedéssel kezdte a napot, a francia piacon pedig a BNP Paribas 1,3 százalékos drágulását érdemes kiemelni.

A régiónkban az osztrák ATX index fél százalékkal erősödött a nyitás után, a lengyel WIG-20 index 0,3 százalékot javított, akárcsak a prágai tőzsde PX indexe. A régiós papírok közül a Raiffeisent érdemes kiemelni, az osztrák bank a kedd reggel megjelent első negyedéves eredmények után 0,3 százalékos emelkedéssel kezdte a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!