Ázsia várakozik

A hétvégi EU-csúcstól való félelem hatására nyomás alatt álltak a hét utolsó kereskedési napján az ázsiai piacok. Az érezhetően leggyengébb fejlett nyugat-európai piacok pedig kisebb korrekcióval kezdhetik a napot a tegnapi zuhanás után.
portfolio.hu, 2011. október 21. péntek, 08:40
Fotó: Napi.hu

A vezető távol-keleti indexek közül a japán Nikkei stagnált, a dél-koreai Kospi 1,8 százalékot emelkedett, az ausztrál S&P ASX 200 0,1 százalékot esett. Láthatóan mindenki feszülten várja az európai helyzet megoldását.

Az egyedi szektorokat nézve a pénzügyi szektornak ment jól a hongkongi kereskedésben. Az egyedi részvények közül pedig a Citic Resources Holdings 20,5%-ot szárnyalt Hongkongban, miután a vállalat menedzsmentje elfogadta a Peabody Energy felvásárlási ajánlatát.

A többi egyedi vállalati hír közül kiemelkedett még az LG Display 7,8 százalékkal került feljebb, miután két elemzőház szerint is kedvezőbben alakulhat a társaság negyedéve. A Hynix Semiconductor pedig 10 százalékot ralizott, miután a HIS iSuppli értesülése szerint az Apple most először használta a vállalat "NAND-flash chip"-jeit az iPhone-jához.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK