Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Pénteken pluszban zárt a legtöbb ázsiai tőzsdeindex, Ausztráliában egy szénipari vállalatfelvásárlás volt a hangulatfelelős. A won erősödése miatt dél-koreai részvények vesztettek értékükből.

A japán Nikkei 225 0,29 százalékkal növelte értékét a csütörtöki záró értékhez képest, az ausztrál S&P/ASX 200 0,21 százalékkal nőtt pénteken. A dél-koreai Kospi Composite 0,52 százalékot vesztett pénteken. Mindeközben a kínai Shanghai Composite 0,73 százalékkal, a hongkongi Hang Seng pedig 1,34 százalékkal erősödött.

Az ázsiai hangulatot pozitívan befolyásoló külső tényezőként a MarketWatch elemzése a csütörtökön publikált, vártnál jobb amerikai kiskereskedelmi értékesítési adatokat említi. Negatívan hatott ugyanakkor a hangulatra a tervezett görög adósságértékesítés.

Ausztráliában a nyersanyagrészvények vezették az emelkedést, miután a New Hope Corp. bejelentette, felvásárolná a Macarthur Coalt. A hírre a Macarthur Coal részvényei 10 százalékkal drágultak, a Glouchester Coal 3,8 százalékkal, a Centennial Coal pedig 3,4 százalékkal emelkedett. A New Hope papírjai 0,2 százalékot vesztettek értékükből.

A dél-koreai exportőrök részvényei az erősödő won miatt vesztettek értékükből pénteken. A Samsung Electronics 1,4 százalékkal, a Hyundai Motor 2,4 százalékkal csökkent.

Japánban a kiskereskedelmi részvények javulása állt a pénteki nap központjában, miután az előrejelzések a szektor javuló eredményeiről szólnak. A Fast Retailing 4,1 százalékkal, a Seven & i Holdings pedig 5,2 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!