A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,4 százalékos pluszban állt a helyi idő szerinti késő délutáni kereskedésben.

A befektetők aggódnak, de továbbra is bíznak abban, hogy a Nagy-Britannia európai uniós tagságáról csütörtökön tartandó népszavazás a bennmaradást támogatók győzelmét hozza. A hangulatot nyugtatta az is, hogy Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke kedden tartott szenátusi meghallgatásán óvatos hangvételt ütött meg, gyakorlatilag kizárva a júliusi kamatemelés lehetőségét.

Tokióban, alacsony forgalom mellett, profitot realizáltak a befektetők, így a kereskedés végére a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,64 százalékkal, 16 065,72 pontra, a szélesebb körű Topix-index pedig 0,72 százalékkal, 1284,61 pontra csökkent.

Az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,07 százalékos veszteségben, 5270,90 ponton zárt a bányaipari, a fogyasztási és az egészségügyi cégek részvényárfolyamának csökkenése miatt.

A dél-koreai Kospi 0,50 százalékos pluszban, 1992,58 ponton fejezte be a kereskedést.

A kínai tőzsdék a keddi mínuszok után a térség felülteljesítőjévé léptek elő. Sanghaj 0,95 százalékos, Sencsen pedig 1,64 százalékos nyereségben zárt. A Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe 0,89 százalékkal, a fejlett technológiai vállalatok részvényeit követő ChiNext-index pedig 2,52 százalékkal emelkedett.

Hongkongban az irányadó mutató, a Hang Seng 0,65 százalékos pluszban, 20 802,00 ponton állt a záráshoz közeledve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!