A térség irányadó tőzsdéje, a tokiói 0,77 százalék emelkedéssel 30 ezer 83 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,62 százalékkal erősödött – írja az MTI.

Reggel 8 órakor még tartott a kereskedés néhány térségbeli tőzsdén, ekkor az indiai BSE index 2,63 százalékos, az indonéz IDX 0,46 százalékos, a malajziai KLCI pedig 0,18 százalékos mínuszban, a dél-koreai Kospi index 0,19 százalékos, a vietnami HNX pedig 1,82 százalékos pluszban állt.

Hétfőn zárva volt a sanghaji és a hongkongi tőzsde, de nem volt kereskedés Ausztráliában sem. 

Az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 81 centtel (1,25 százalékkal) 64,05 dollárra csökkent.

Az arany ára unciánként 0,32 százalékkal (5,50 dollárral) 1722,90 dollárra süllyed.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!