A befektetőket vásárlásra késztette az amerikai és a japán jegybank döntése, ami alapján arra lehet számítani, hogy néhány hónapig biztosan maradnak a jelenlegi alacsony kamatszintek. Pénteken ugyanakkor a befektetők nyereséget realizáltak az elmúlt napokban dráguló pénzügyi papíroknál. Kínában a tőzsdemutató gyengüléséhez hozzájárult az is, hogy a befektetők kezdik lezárni pozícióikat azelőtt, hogy október 1-től tíz napon át nem lesz kereskedés nemzeti ünnep miatt.

Tokióban a Nikkei-225 index 0,32 százalékkal, 16 754 pontra süllyedt. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,23 százalékkal gyengült a hét utolsó kereskedési napján.

A már bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,07 százalékkal, az ausztrál 1,06 százalékkal, a tajvani pedig 0,53 százalékkal erősödött pénteken.

A tokiói tőzsdezáráskor a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,11 százalékos, a sanghaji 0,13 százalékos mínuszban állt. Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 39 cent (0,82 százalék) csökkenéssel 47,26 dolláron állt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!