Ázsiában csak egy irányt ismertek

Lendületes emelkedést mutattak ma reggel a távol-keleti piacok. A hét eleji megingást Ázsiában is hamar kiheverték a tőzsdék, a japán Nikkei 1,8 százalékkal erősödött, a hongkongi Hang Seng 0,9 százalékkal emelkedett,a sanghaji börze mutatója pedig stagnált. A piacok feltámadását a tegnapi jó a makroadatok mellett a vártnál jobb vállalati eredmények segítették.
portfolio.hu, 2011. április 20. szerda, 09:22
Fotó:

Ausztráliában a bányatársaságok közül a BHP Billiton több mint egy százalékkal erősödött arra a hírre, hogy a harmadik üzleti negyedévben vasérckitermelése 7 százalékkal emelkedett, míg a vállalat réztermelése 19 százalékkal magasabb volt. A hírekre a szektortárs Rio Tinto részvényei is 1,3 százalékos pluszban zártak. Reggel a nyersanyagárak is felfelé indultak, ami további lökést adott a szektor szereplőinek.

A japán exportcégek részvényeit a jen gyengülése segítette, a Toyota 1,4 százalékkal, a Honda 3,3 százalékkal a Nissan pedig 2 százalékkal zárt magasabban, míg a Sony 0,9 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK