Ázsiában derült az ég

Tegnap a kereskedés végére újra a vevők vették át a stafétát Amerikában, mely eredőjeként további emelkedéseket láthatunk ma Ázsiában, ahol jobbára továbbra is egy széles sávban oldalaznak az indexek.
portfolio.hu, 2011. május 18. szerda, 08:26
Fotó:

A vezető ázsiai indexek közül a japán Nikkei 1, az ausztrál S&P ASX 200 0,1, a dél-koreai Kospi 1,6 százalékkal került feljebb, miközben a kínai Shanghai Composite jelenleg 0,6 százalékos emelkedésben áll.

A japán emelkedést az elmúlt napokban alulteljesítő pénzügyi szektor vezette, közülük a Mizuho 3,9, a Sumitomo Mitsui 3,8, a Mitsubishi UFJ pedig 2,9 százalékkal került feljebb.

A kedvező fordulatot a vártnál jobb gyorsjelentések is támogatták, miután az amerikai Dell a zárás után az elemzői várakozásokat is meghaladó mértékben növelte profitját. Továbbá ma a hongkongi kereskedésben 7,8 százalékkal került feljebb az SJM Holdings (kaszinókat üzemeltető társaság), mivel a profitja 85 százalékkal ugrott meg a negyedév során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK