Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pénteken hajnalban tették közzé, hogy a kínai gazdaság az elmúlt három év leggyengébb teljesítményét mutatta a második negyedévben. A növekedési ütem 7,6 százalékos volt, ami közel megegyezik az elemzők által várt értékkel, de elmarad az első negyedév 8,1 százalékos értékétől.

A kedvezőtlen kínai makrogazdasági adat ellenére a távol-keleti indexek a hét utolsó napján felfele korrekcióval kezdték a napot, a Nikkei 225 , a Sensex 0,3, KOSPI 1,9 százalékot tudott erősödni.

Nikkei225
Kép: Alfatrader


A legnagyobb nyertesek a nyersanyag-kapcsolt és pénzügyi részvények voltak. Az Aluminum Corp. of China 1,3 százalékkal került feljebb, míg a China Coal Energy 2,8 százalékot erősödött. A pénzügyi szektorban a China Life Insurance 2,2, a Bank of Communications 0,4 százalékot erősödött.

A Sun Hung Kai Properties papírok kereskedését felfüggesztették, miután olyan a hírek láttak napvilágot, hogy a vállalat egyik társvezetőjét megvesztegetés és félrevezetés gyanújával vádolták meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!