A japán és az ausztrál tőzsde is emelkedett csütörtökön a jó vállalati jelentések és a gyengülő jen kedvező hatására. A kínai és a hongkongi börzék a szigorodó pekingi ingatlan várásási feltételek miatt először ugyan estek, de a nap végére ezek is emelkedésbe váltottak. A Lenovo részvényei a várakozásoknál jobb gyorsjelentésre 3,8 százalékkal emelkedtek. A Nikkei 0,2 százalékos pluszban zárt, míg a szöuli Kospi index 0,6 százalékkal gyengült elsősorban az inflációs nyomás miatt várhatóan az egész ázsiai térségben kibontakozó monetáris szigorítás körüli aggodalmak miatt. Mumbaiban, India pénzügyi központjában pedig a Sensex mutató 0,4 százalékos mínuszban állt közép-európai idő szerint 9 órakor. Európában a londoni FTSE-100 0,2 százalékos, a frankfurti DAX, és a párizsi CAC-40 egyaránt 0,1 százalékos emelkedéssel nyitott. A várakozásoknál jobb gyorsjelentéssel előrukkoló BNP Paribas kis mértékben lefelé csorgott, igaz az előző nap elég szépen szerepeltek a bankrészvények.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!