Csütörtökön gyengén teljesített a legtöbb ázsiai tőzsde, de a nap végére sok részvény konszolidálódott és a napközbeni mínuszoknál kisebb veszteséggel zárt.

A tokiói Nikkei 225 volt a napi legnagyobb vesztese Ázsiában, 0,59 százalékos mínusszal fejezte be a kereskedést. A hongkongi Hang Seng 0,11 százalékot, a szöuli Kospi Composite 0,15 százalékot vesztett szerdai záró értékéhez képest, az ausztrál S&P/ASX 200 0,13 százalékkal csökkent. A kínai Shanghai Composite 0,39 százalékkal nőtt.

Japánban a kiskereskedelmi és a telekommunikációs szektor nyújtotta a legrosszabb teljesítményt. A Nippon 1,6 százalékkal, a Seven & I Holdings 1,1 százalékkal, az Aeon 0,63 százalékkal csökkent. A Sanyo ugyanakkor 26,27 százalékkal drágult arra a hírre, hogy a Panasonic felvásárolná azokat a részvényeit, amelyek még nincsenek a tulajdonában. A Panasonic viszont 7,71 százalékot vesztett értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!