Bár Európában a nap nagy részében a spanyol leminősítés és hozamemelkedés, valamint a görög választásokra való készülődés tartotta nyomás alatt az indexeket, Amerikában 1% körüli emelkedést produkáltak a tőzsdék. A rossz makroadatok miatt a befektetők többsége azt várja, hogy a Fed lépni fog, a várakozásokat pedig csak fokozzák azon piaci értesülések, miszerint a jegybankok összehangolt akciókra készülnek, amennyiben a görög választásokat követően azt a helyzet megkívánja.

Mindez az ázsiai piacoknak is kisebb hátszelet adott, bár érdemi emelkedést kevés index tud csak felmutatni, az éllovasok között Hongkong és Tajvan áll.

Az összehangolt jegybanki akcióval kapcsolatos hírek gyengítették a dollárt, ez pedig támaszként szolgált a nyersanyagok piacán, ami ma reggel Ázsiában lendületet adott a commodity szektornak. Az Aluminum Corp. of China 1,9, az Angang Steel 2,8, a Zijin Mining Group pedig 1,5 százalékkal került feljebb.

Az energiaszektor szereplői közül a Caltex Australia 1,3, az Aurora Oil & Gas pedig 2 százalékot erősödött.

Japánban a kiskereskedelmi szektor a nap egyik nyertese volt, míg a gépipari vállalatok részvényei alulteljesítettek: a Sumitomo Heavy Industries 1,8, a Kawasaki Heavy Industries pedig 1,9 százalékot veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!