Ázsiában is az EU okozott esést

A Nikkei 1,5, a Hang Seng közel 3 százalékkal esett pénteken.
NAPI, 2011. december 9. péntek, 08:53
Fotó: Napi.hu

Az amerikai és nyugat-európai részvényindexek csütörtöki veszteségeit követve eséssel zártak pénteken az ázsiai mutatók is. A befektetőket az ECB-elnök szavain túl az EU-csúcs kudarca kedvetlenítette el, így a tokiói Nikkei 1,5 százalékos veszteséget produkált, a hongkongi Hang Seng röviddel zárás előtt 2,8 százalékos mínusznál tartott, míg a Shanghai Composite 0,6 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK